Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Goji Berry 2020


GOJI BERRY (ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΡΙ) 2020

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2010 είμαστε οι πρώτοι που φέραμε το άγνωστο Goji Berry στο Ν. Ηλείας και τέταρτοι στην Ελλάδα.
Έπειτα από δέκα χρόνια συνεχούς προσπάθειας καταφέραμε να το κάνουμε πανελλαδικά γνωστό και όχι μόνο με χιλιάδες προβολές μέσω του Blogger στις παρακάτω χώρες.
Ελλάδα,Η.Π.Α.,Ρωσία, Κύπρος, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Τουρκία, Ουκρανία, Γαλλία,Ινδία,Μπανγκλαντές δίνοντας λεπτομερή στοιχεία για την καλλιέργειά του.
Σας παρουσιάζουμε φωτογραφίες από την δεκαετή τους ανάπτυξη.






Για άλλη μια χρονιά η συγκομιδή ξεκινάει στις 15 Μαΐου ελπιδοφόρα με τα ελάχιστα φυτά που διαθέτουμε να είναι πλούσια σε παραγωγή,
Άλλα καινούργια στοιχεία που που διαθέτουμε για το Goji Berry είναι ότι για να έχει καρποφορίαπρέπει 1) η θερμοκρασία να είναι πάνω από 25 βαθμοί Κελσίου, 2) τον Ιούλιο έχουμε μία κάμψη για 24 ημέρες όσο είναι ο κύκλος από το άνθος έως την συγκομιδή και έπειτα συλλέγουμε αδιάκοπα έως ότου η θερμοκρασία να πέσει ξανά κάτω από τους 25 βαθμούς και 3) έχουμε συγκομιδή κάθε χρόνο.

Βασικό στοιχείο είναι η διάθεση του καρπού.
Πρέπει λοιπόν οι γαλακτοβιομηχανίες του Νομού να δώσουν ώθηση στον καρπό φτιάχνοντας γιαούρτι με γκότζι μπέρρι, οι φούρνοι με γκοτζόψωμο, τα παγωτατζίδικα παγωτό με γκότζι μπέρρι, τα ξενοδοχεία, τα ζαχαροπλαστεία κ.λ.π.
Η δική μας διάθεση καρπού είναι ελάχιστη βασικός σκοπός μας είναι η πώληση φυτών μόνο Goji Berry κόκκινο και μαύρο.
Εκτός το κόκκινο Goji Berry διαθέτουμε στο φυτώριο μας με έδρα την Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου Δ. Πύργου και το Black Goji Berry (Μαύρο γκότζι μπέρρι ).
Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές εγκλιματίστηκε άριστα με το κλίμα της περιοχής μας.
Μερικά στοιχεία που διαθέτουμε είναι 1) ότι το φύλο του είναι σαν της πεύκας ,2) έχει πιο πυκνά αγκάθια και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο καρπός να προστατεύεται πιο καλά με σχεδόν μηδενικούς εχθρούς, 3) η συγκομιδή του είναι δύσκολη και το μέγεθός του είναι μικρό περίπου 5 mm και 4)θέλει πότισμα σχεδόν κάθε τρεις (3) ημέρες.

Προέλευση:Κίνα

Περιγραφή:
Το σπάνιο Black Goji, ή Black Wolfberry, προέρχεται από τα βουνά των Ιμαλαΐων στην Κεντρική Ασία, όπου είναι σεβαστό για τα οφέλη του στην υγεία. Τα φρούτα μπορούν να καταναλωθούν φρέσκα, αποξηραμένα ή να φτιαχτούν σε τσάι, και λίγα αποξηραμένα φρούτα που προστίθενται στο νερό θα το μετατρέψουν σε έντονο μοβ. Τα μαύρα φρούτα goji περιέχουν βιταμίνες Α, C και Ε και περιλαμβάνουν ορισμένα απαραίτητα λιπαρά οξέα που είναι ασυνήθιστα στα φρούτα. Έχουν επίσης μεγάλες ποσότητες προανθοκυανιδινών, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες από τα κύτταρα περίπου όπως τα κράνμπερις ή οι σπόροι σταφυλιών. Τα στρογγυλά φρούτα ξεκινούν πράσινα και ωριμάζουν σε μοβ και μαύρο όταν είναι πλήρως ώριμα.
Η διατροφική αξία των μαύρων goji είναι πολύ υψηλότερη από αυτή των κόκκινων καθώς η βασική περιεκτικότητα σε ορυκτά και ιχνοστοιχεία είναι πολύ υψηλότερη από αυτό και περιέχει περισσότερη μελανίνη για μεγαλύτερη παγίδευση ελεύθερων ριζών και ως εκ τούτου ισχυρότερη αντιοξειδωτική λειτουργία. Το μαύρο goji έχει υψηλή φαρμακευτική αξία, περιέχει πρωτεΐνες, λίπη, υδατάνθρακες, ελεύθερα αμινοξέα, οργανικά οξέα διαφόρων θρεπτικών συστατικών, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αλκαλοειδή, βιταμίνες C, B1, B2 κ.λπ.




Είναι 100% φυσικό, χωρίς πρόσθετα, χωρίς τεχνητό χρωματικό υλικό, πολύ πλούσιο σε προανθοκυανιδίνες. 
Σας παρουσιάζουμε μερικές φωτογραφίες από τα δικά μας μαύρα γκότζι μπέρρι ενός (1) έτους.








Για παραγγελίες άνω των πενήντα (50) φυτών η παράδοση θα γίνεται σε διάστημα τεσσάρων με έξι μηνών κατόπιν συμφωνίας. 



Ιστοσελίδα : http://gojiberryilias.blogspot.com/
Τηλ.: 6970 40 17 13
Άγιος Γεώργιος Πύργου.



Πηγή :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου